COLIVING

19 – 23 augustus 2019

COLIVING

19 – 23 AUGUSTUS 2019

Een midweek van elkaar leren en samen groeien met een groep liefdevolle en super enthousiaste ondernemers in De Kasteelboerderij in Baarlo (Limburg)

Je bent al een tijdje aan het ondernemen en anderen omschrijven jou als iemand die lekker aan de weg timmert. Dat is ook wel zo en je vindt van jezelf dat je ook wel goed bezig bent, maar ergens heb je het gevoel dat je nog niet helemaal 100% doet wat je moet doen. Dat je jezelf meer mag laten zien, dat het allemaal veel grootser kan. Dat je kansen laat liggen en dat je je teveel laat leiden door wat mensen in je omgeving zeggen. Soms snak je gewoon heeel erg naar een groep likeminded people die jou helemaal snapt en je niet voor gek verklaren als je het weer eens over de Wet van Aantrekkingskracht, belemmerende gedachtes en je zielsmissie hebt!

Het ondernemerschap is één grote persoonlijke ontwikkelingsreis. Ja, het kan soms best een hobbelige rit zijn en je bent al een paar keer flink onderuit gegaan, maar dat is ook juist waarom je hebt gekozen om ondernemer te zijn. Jij houdt van groei, maakt graag je eigen keuzes, bent dol op leren van anderen en vindt het leuk om jezelf soms eens flink uit te dagen.

Ogen dicht en gaan met die banaan 🍌

Maar hoe leuk dat hele ondernemersproces ook is, af en toe denk je ook weleens bij jezelf: het moet toch beter/fijner/makkelijker/leuker kunnen? Het lijkt op social media soms wel alsof iedereen in een vingerknip succesvol wordt en het achter de schermen bij jou vooral een komen en gaan van ups & downs is.

Zo herkenbaar!

Daarom organiseer ik een paar keer per jaar voor een intiem clubje ondernemers de coliving. Een week vol met mastermind sessies, bijzondere workshops, diepe connecties, mooie gesprekken, euro’s die vallen en weer lekker tijd & rust voor jezelf. Ik doe dit niet alleen omdat ik zelf een groep gelijkgestemden miste om mee te sparren, maar ook omdat ik geloof in de kracht van offline ontmoetingen. Want online werken is super cool en hip, maar elke dag alleen thuis achter je computer zitten kan ook best oppervlakkig en geestdodend zijn (spreek ik uit ervaring).

Hoe heerlijk zou het zijn om een club super inspirerende en high vibe ondernemers om je heen te hebben die er helemaal voor je zijn. Die mee brainstormen over alle nieuwe mogelijkheden in je bedrijf, die jou in contact brengen met hun netwerk, die je een liefdevolle schop onder je kont geven (want stiekem weet je wel dat je jezelf een beetje tegenhoudt nu) en die je soms een dikke vette spiegel voorhouden. Die gewoon precies snappen wat je bedoelt en jou waardevolle tips kunnen geven. Want eerlijk gezegd kun je voor ondernemersadvies niet altijd bij je vrienden of familie terecht.. 

Ga mee op coliving en laat je 5 dagen onderdompelen in een warm bad vol inspiratie, energie, inzichten en focus. Samen met andere vrouwelijke ondernemers (en mij!) die als familie aanvoelen en waar je na een week geen afscheid van wilt nemen. Een hechte en liefdevolle groep waar je ook na de coliving bij terecht kunt en die je altijd om advies kunt vragen. Want ondernemen doe je niet alleen, ook al weet ik dat je soms vindt dat je het zelf moet doen en dat je het lastig vindt om hulp te vragen.

Ondernemen doe je samen.

Geef jezelf dit als cadeau, omdat jij en ik allebei weten dat je je na deze week als herboren voelt, je een sterk netwerk hebt opgebouwd dat je de komende jaren verder gaat helpen, je alles weer met een frisse blik kunt bekijken en je ver (heel ver!) boven jezelf uit gaat stijgen 🚀

Voel je aan alles dat deze week precies is wat je nu nodig hebt? Boek hier jouw plek en ik zie je heel graag 19 – 23 augustus!

“Surround yourself with only people who are going to lift you higher. ~Oprah Winfrey

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Bekijk hier de aftermovie van de vorige 4 edities van de coliving!

“Wow, ik zit nog steeds een beetje in een bubble. De coliving was echt zo MAGISCH! Ik voel zo’n diepe verbinding en liefde voor alle vrouwen die ik heb leren kennen en ik voelde zo’n intense ruimte om gewoon mezelf te mogen zijn. Dat is echt bijzonder en zo fijn! Deze week heeft zoveel transformatie en groei gegeven, mega inzichten en doorbraken in zowel mijn business als – nog veel belangrijker – mij als persoon. Dit geeft mij nog meer het vertrouwen om mijn eigen pad onvoorwaardelijk te blijven volgen en te vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid en kracht. Het was echt zo onbeschrijfelijk mooi, een aaneenschakeling van mooie momenten. Ik voel een intense dankbaarheid naar iedereen die erbij was. ~Vera Janssen, TheOilpreneur.nl

WAT KRIJG JE?

5 dagen verblijf in De Kasteelboerderij in Baarlo waar de coliving plaatsvindt. Van 19 tot 23 augustus 2019 wonen we in deze prachtige boerderij in Limburg. De accommodatie heeft 9 slaapkamers, 9 badkamers, boxspring bedden, een grote privé tuin met trampoline, wifi, open haard en een compleet uitgeruste keuken.

Eenpersoonskamer met privé badkamer. Je hebt je eigen slaapkamer, met inloopdouche, wastafel en toilet. Lekker chill! Linnengoed zit er ook al bij en hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Hottub om elke avond heerlijk in te ontspannen. Want de beste ideeën ontstaan als je in de relaxmodus zit 🙂

Gelegen aan de oevers de Maas. Je kunt ’s ochtends dus lekker een rondje wandelen of tussen de middag uitwaaien in de prachtige natuur (en toffe foto’s maken van elkaar voor op Insta!).

Workshops & een podium om jouw skills te delen. Laat aan de andere ondernemers zien wat je in huis hebt en organiseer een workshop of activiteit. Gebruik de coliving als podium zodat anderen meteen weten waarvoor ze bij jou moeten zijn.

Mastermind sessies waarin je tips & tricks ontvangt om nog meer te groeien met jouw business. Je neemt 20 minuten plaats op de ‘hotseat’ om te brainstormen over waar je op dit moment even vastloopt in je onderneming. Aha-momenten gegarandeerd!

Besloten Facebookgroep & WhatsApp groep waarin we voor, tijdens en na de coliving contact met elkaar houden om ervaringen te delen, elkaar accountable houden en geweldige successen delen.

Netwerk van gelijkgestemde onderneemsters die precies snappen waar jij mee bezig bent. Dat betekent niet alleen een hoop connecties, maar ook nieuwe samenwerkingen (vaak ook nieuwe klanten!) en mooie vriendschappen tijdens en na de coliving. Extra leuk: elk jaar wordt er een borrel georganiseerd voor alle deelnemers van alle edities!

BONUS: Mastermind middag ná de coliving. Super leuk al die nieuwe energie en inspiratie die je krijgt, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het alleen bij plannen blijft. Om elkaar accountable te houden op de acties die we ondernemen, hebben we een paar weken na de coliving een live mastermind sessie. En o wee als je niets hebt gedaan met alle tips die je hebt gekregen van alle ondernemers! 😉

 “Wow, wat een magische week was dit! Bijzonder om een hele week zo samen te mogen zijn en te werken en leven met een bijzondere club vol mooie en liefdevolle vrouwen. Een sisterhood gevoel, samen verbinden en delen, deep cleaning, opstellingen, masterminden, soulwork, samen koken en elkaar helpen. Te gaaf en het ging veels te snel! Anne is echt een ster in verbinden. Dit wil ik altijd wel, elke dag! ” ~Kristel van Lieshout, KristelvanLieshout.nl

WAT IS ER NIET INBEGREPEN?

Alle maaltijden, vervoerskosten en extra activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs. Je kunt het dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

“Vooral de mastermind sessie vond ik heel waardevol. Niet alleen omdat ik zelf mijn vragen mocht stellen, maar ook leerde ik veel van de andere onderneemsters. Ik ben tijdens de coliving meteen aan de slag gegaan met de tips die ik tijdens de mastermind sessie kreeg. ~Wanda Catsman, WandaWandelt.nl

WAT KOST HET?

“Normaal gesproken werk ik alleen vanuit huis en het was heel fijn om tijdens de coliving samen te wonen en werken met gelijkgestemden. De andere onderneemsters snappen precies in welke fase van je onderneming je zit en waar je tegenaan loopt. Ik ga met veel energie en inspiratie weer terug naar huis! ~Nienke van de Water, Dreamkey.nl

WAT ZEGGEN ANDEREN?

Bekijk hier de coliving ervaring van Suzanne van Duijn (Vrije Meid/SuusjeHQ)

“De mastermind tijdens de coliving was voor mij echt een eye opener. Ik heb tips gekregen waar ik meteen mee aan de slag kan. Heel waardevol en voor wat mij betreft voor herhaling vatbaar! ~Rosanne Langenberg, BonjourFrankrijk.nl

WAT GAAN WE DOEN?

Tijdens de coliving staat verbinding centraal. Verbinding met jezelf, de natuur en met de ander. Door de waan van de dag en omdat je zo druk bezig bent met je bedrijf, familie en vrienden kan je dit soms vergeten. Ik geloof dat echte verbinding de motor is van persoonlijke groei. Zonder connectie met jezelf, de natuur en anderen sta je stil. Dan blijf je rondjes zweven in je zelfbedachte wereldbeeld met je zelfbedachte overtuigingen en zelfbedachte waarheden.

Ik wil je laten zien en ervaren dat er meer is buiten de wereld die je nu kent. Dat er meer mogelijk is dan je denkt en dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Maar daarvoor moet je wel eerst letterlijk afstand nemen van je omgeving zodat je weer helderheid en focus krijgt.

Welkom in de coliving bubbel!

Ik nodig je uit om rust en tijd voor jezelf te nemen zodat je weer gaat voelen waar je als een kind zo blij van wordt. Want soms kun je zo in je hoofd bezig zijn dat je de connectie met je hart een beetje kwijtraakt. Daarom zorg ik altijd voor een locatie met de nodige luxe, zoals een hottub en je eigen slaapkamer. Iets waar ik zelf mega door ontspan en helemaal tot mezelf kom.

Ik nodig je uit om alleen of samen met mij te wandelen in de natuur zodat je weer lekker in je lijf zit. Want hele dagen thuis stil zitten kan ook vermoeiend zijn en dat een tochtje naar de supermarkt zelfs al als de marathon aanvoelt. Daarom zorg ik altijd voor een locatie dichtbij het bos, de zee of het platteland. Iets waar ik zelf enorm veel energie door krijg en heel veel goede inzichten en ideeën.

Ik nodig je uit om te leren van anderen en je netwerk te vergroten. Want tijdens netwerkborrels blijft het vaak bij ‘wat doe jij, wat doe ik’. Het gaat juist om die langere tijd dat je samen bent en de verloren momenten daarin, zodat je het koetjes en kalfje gehalte ontstijgt. Daarom zorg ik altijd voor een mooie club ondernemers die elkaar helemaal begrijpen, elkaar verder helpen en waar je je meteen bij thuis voelt. Iets waar ik zelf heel erg geïnspireerd door wordt en altijd zin van krijg om in actie te komen.

Klinkt interessant Anne, maar wat gaan we dan écht doen?

Een vast element in de coliving zijn de mastermind sessies die ik aan het begin van de week host. Tijdens deze sparringssessie neem je 20 minuten plaats op de ‘hotseat’ om te brainstormen over jouw onderneming. De andere ondernemers geven je tips en delen hun ervaringen zodat jij weer vooruit kunt en jij op jouw beurt geeft anderen een liefdevolle schop onder hun kont zodat zij een doorbraak ervaren. Je leert niet alleen van jouw eigen vragen, maar ook van die van anderen.

Want ondernemen doe je samen.

De mastermind wordt door vorige deelneemsters omschreven als één van de hoogtepunten van de coliving en een echte eye opener.

Naast de mastermind sessies begeleid ik bedrijfsopstellingen. Een mooie manier om te kijken naar de systemen waarin je je bevindt en op dieper level antwoorden te krijgen op jouw business vragen.

De rest van de week geven we workshops aan elkaar en kun je van de gelegenheid gebruik maken om jouw talenten te delen. Dus pak lekker je podium! Veel beter dan een cheesy elevator pitch, toch? Welke activiteiten er worden georganiseerd, hangt af van de ondernemers die aanwezig zijn en dat is precies wat de coliving elke keer zo verrassend (en verslavend!) maakt.

Ik hou niet van standaard en voorspelbaarheid en volgens mij jij ook niet 😉

Zo zijn er bijvoorbeeld spontane meditatie sessies op het strand georganiseerd, heeft een van de onderneemsters een mooie schrijfworkshop gegeven, zijn we naar de escaperoom geweest en hebben we samen (acro)yoga gedaan. Bij aanvang van de coliving inventariseer ik wie waar behoefte aan heeft en maak ik een overzicht voor de 5 dagen die we samenzijn, waarin nog genoeg plek is voor acties in het moment.

Ik geniet ervan om een ruimte te creëren waarin iedereen zichzelf mag zijn en dingen als vanzelf tot stand mogen komen. Juist die beweging, die flexibiliteit zorgt voor synchroniciteit en magie. Dat je denkt: maar nu valt alles op z’n plek! Hoe heerlijk is dat? Want als je met oogkleppen op blijft doen wat je altijd hebt geleerd en wat je denkt dat er van je verwacht wordt, loop je nieuwe kansen en mooie belevenissen straal voorbij.

De sfeer van de coliving is op z’n zachtst gezegd magisch. Het is echt iets wat je zelf een keer moet ervaren voordat je erover mee kan praten. Alleen dan snap je ook waarom ondernemers meerdere malen terugkomen en zij opeens zo lekker in de flow zitten, vanuit een diep vertrouwen ondernemen, krachtige keuzes maken in hun leven en zelfs in een korte tijd toffe nieuwe business concepten uit de grond stampen!

Het is haast onmogelijk mijn enthousiasme te delen. Maar wat als ik zeg dat ik acro-yoga probeerde, meer leerde over de kracht van essentiële oliën (en hier nu meer en meer van wil weten) en ik leerde over je WHY! Zoveel mooie en inspirerende mensen heb ontmoet die elkaar veel gunnen. Elkaar als collega’s zien in plaats van concurrenten. Sinds deze week zit ik dan ook in een enorme flow! Mijn dromen en doelen zijn steeds meer helder en ik heb bizar veel zin in alles wat er nog gaat komen. ~Esther Zuijderduin, Healthyjuf.nl

VOOR WIE IS HET?

De coliving is voor vrouwelijke ondernemers die met heel hun hart andere mensen willen helpen en iets moois in de wereld willen neerzetten (en daar voor 100% voor gaan!).

Die willen groeien, van elkaar leren en elkaars spiegel zijn.
Die dromen van een bloeiend bedrijf dat echt een verschil maakt.
Die bewust en open in het leven staan.
Die soms alles door een grote roze bril bekijken en lekker positief zijn.
Die het liefst willen dat iedereen gelukkig is en leeft in vrijheid.
Die geloven dat innerlijke groei de sleutel is tot zakelijk succes.

De vorige edities gingen o.a. deze onderneemsters mee: systemisch coach, business healer, yoga docente, fotografe, schrijfcoach, blogger, fysiotherapeute, oprichtster van een kinderopvang, PR-expert, designer, lifecoach, business coach, handlezer, videomaker.

“De coliving was awesome! Ik kwam daar aan met een beetje schaamte rond mijn niche, maar ging naar huis met inzichten en kracht. Ik leerde en kreeg ‘toestemming’ om de sexy kant van mij te omarmen en dit resulteerde in mijn eigen fotostudio. Ik laat andere vrouwen zien hoe mooi ze echt zijn en ik geniet hier volledig van. Ik ben heel dankbaar voor de mastermind, de liefde en schop onder mijn kont.” ~Nayvary Soeterboek, House of Boudoir

DE KASTEELBOERDERIJ

De Kasteelboerderij is gelegen aan de oevers van de Maas, vlakbij kastelendorp Baarlo. Deze 17e eeuwse carré boerderij is verbouwd tot een uniek, kleinschalig vakantieverblijf.

De Kasteelboerderij ligt op anderhalf uur van Utrecht en drie kwartier van Eindhoven en Nijmegen. In het noorden van Limburg, vlakbij de Duitse grens, is deze luxe accommodatie de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen en fietsen door de natuur.

De locatie heeft 9 slaapkamers, allemaal met een eigen inloopdouche, wastafel en toilet. De Kasteelboederij heeft een hottub, een open haard, een riante keuken en een privé tuin met trampoline.

De Kasteelboerderij is gevestigd op de De Berckt 12 in Baarlo. Baarlo is een dorp in de gemeente Peel en Maas en je kunt vanaf hier een rondvaart maken over de Maas. De boerderij is prima bereikbaar met het openbaar vervoer en de supermarkt ligt op ruim een kilometer afstand.

“Ik kwam naar de coliving met het idee om een week heel hard te werken, maar ik heb een persoonlijke transformatie doorgemaakt die veel impact heeft op mijn business. ~Manon de Boer, ToostaanTafel.nl

ANNE NEIJNENS, HOST COLIVING

Toen ik 5 jaar geleden een burn-out kreeg, was ik mezelf echt kwijtgeraakt. Jarenlang zorgde ik niet goed voor mezelf, vond ik het moeilijk om mijn grenzen aan te geven en vergeleek ik mezelf constant met anderen (die natuurlijk altijd veel beter waren). Dit was totaal niet hoe ik me het leven van een 25-jarige had voorgesteld! Ik had genoeg van alles wat ik van mezelf moest en besloot het roer helemaal om te gooien. Ik maakte de grote beslissing om met alles te stoppen in mijn leven waar ik niet gelukkig van werd en te gaan doen waar ik als kind van droomde. Sindsdien heb ik mijn vaste baan opgezegd, besteed ik meer tijd aan dat waar ik super blij van word en combineer ik mijn onderneming met reizen.

MIJN EERSTE COLIVING ERVARING

Toen ik in april 2018 terugkwam van mijn allereerste coliving avontuur dacht ik: dit wil ik ook in Nederland organiseren! Een week samen leven met andere inspirerende ondernemers had mij zoveel nieuwe inzichten gegeven over mijn business en mezelf dat ik dit ook graag anderen wil laten ervaren. Ik geloof ontzettend in de kracht van samenwerken, van elkaar leren en met z’n allen een big ass impact maken op de wereld. Ondernemen doe je samen 🙏

De coliving heeft mij ertoe gezet om mijn workshop ‘Schrijf vanuit je hart’ ook voor ondernemers te geven en daaruit is de speciale variant voor je ‘Over mij’-pagina door ontstaan, waarmee ik de locatie SPOT in Amsterdam voor een avond heb gewonnen. Deze workshop was een groot succes, met 8 deelnemers. ~Eveline Broekhuizen, ElibroTekstenRedactie.com