COLIVING

6 – 10 mei 2019

COLIVING

6 – 10 MEI 2019

Een midweek samen masterminden en sparren met 10 inspirerende onderneemsters in De Bedstee Boerderij in Dieden (Brabant)

Je bent al een paar jaar aan het ondernemen en anderen omschrijven jou als iemand die lekker aan de weg timmert. Dat is ook wel zo en je vindt van jezelf dat je wel goed bezig bent, maar ergens heb je ook het gevoel dat er meer in je zit. Dat je kansen laat liggen en dat je je teveel laat leiden door wat anderen denken en doen. Dat je soms gewoon een groepje fijne sparringspartners mist die met je meedenken als je even in een dipje zit waardoor je veel sneller naar het volgende niveau doorbreekt.

Het ondernemerschap is één grote persoonlijke ontwikkelingsreis. Ja, het kan soms best een hobbelige rit zijn en je bent al een paar keer flink onderuit gegaan, maar dat is ook juist waarom je hebt gekozen om ondernemer te zijn. Jij houdt van groei, maakt graag je eigen keuzes, bent dol op leren van anderen en vindt het leuk om jezelf soms eens flink uit te dagen.

Ogen dicht en gaan met die banaan 🍌

Maar hoe leuk dat hele ondernemersproces ook is, af en toe denk je ook weleens bij jezelf: het moet toch beter/fijner/makkelijker/leuker kunnen? Het lijkt op social media soms wel alsof iedereen in een vingerknip succesvol wordt en het achter de schermen bij jou vooral een komen en gaan van ups & downs is.

Zo herkenbaar!

Daarom organiseer ik 4x per jaar voor een intiem clubje ondernemers de coliving. Een week vol met mastermind sessies, bijzondere workshops, diepe connecties, mooie wandelingen, euro’s die vallen en weer lekker tijd & rust voor jezelf. Ik doe dit niet alleen omdat ik zelf een groep gelijkgestemden miste om mee te sparren, maar ook omdat ik snakte naar offline ontmoetingen. Want online werken is super cool en hip, maar elke dag alleen thuis achter je computer zitten kan ook best oppervlakkig en geestdodend zijn.

Hoe heerlijk zou het zijn om 10 inspirerende onderneemsters om je heen te hebben die er helemaal voor je zijn. Die mee brainstormen over alle nieuwe mogelijkheden in je bedrijf, die jou in contact brengen met hun netwerk, die je een liefdevolle schop onder je kont geven (want stiekem weet je wel dat je jezelf een beetje tegenhoudt nu) en die je soms een dikke vette spiegel voorhouden. Die gewoon precies snappen wat je bedoelt en jou waardevolle tips kunnen geven, want eerlijk gezegd kun je voor ondernemersadvies niet altijd bij je vrienden of familie terecht. 

Ga mee op coliving en laat je 5 dagen onderdompelen in een warm bad vol inspiratie, energie en inzichten. Samen met andere vrouwelijke ondernemers (en mij!) die als familie aanvoelen en waar je na een week geen afscheid van wilt nemen. Een hechte groep waar je ook na de coliving bij terecht kunt en die je altijd om advies kunt vragen. Want ondernemen doe je niet alleen, ook al weet ik dat je soms vindt dat je het zelf moet doen en dat je het lastig vindt om hulp te vragen.

Ondernemen doe je samen.

Geef jezelf dit als cadeau, omdat jij en ik allebei weten dat je je na deze week als herboren voelt, je een sterk netwerk hebt opgebouwd dat je de komende jaren verder gaat helpen en je ver (heel ver!) boven jezelf uit gaat stijgen 🚀

Voel je aan alles dat deze week precies is wat je nu nodig hebt? Boek hier jouw plek en ik zie je graag 6 – 10 mei!

“Surround yourself with only people who are going to lift you higher. ~Oprah Winfrey

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Bekijk hier de aftermovies van de vorige drie edities van de coliving!

“Ik heb een te gekke week gehad en kan bijna niet omschrijven wat het met me heeft gedaan. De coliving is één brok inspiratie, energie en inzichten. Ik ben een beetje verdrietig dat het voorbij is, maar ik neem een groep nieuwe vrienden en een gevoel van diepe dankbaarheid en puur geluk mee terug naar huis. ~Vera Janssen, TheOilpreneur.nl

WAT KRIJG JE?

5 dagen verblijf in De Bedstee Boerderij in Dieden waar de coliving plaatsvindt. Van 6 tot 10 mei 2019 wonen we in deze prachtige boerderij op het platteland in Noord-Brabant. De accommodatie heeft een grote leefkeuken, wifi, gratis parkeergelegenheid, riante tuin en trampoline.

Eenpersoonskamer met privé badkamer. Je slaapt in een unieke bedstee met tweepersoonsbed en hebt een eigen douche en toilet. Lekker chill! Linnengoed zit er ook al bij en hoef je niet zelf mee te nemen.

Sauna & hottub om heerlijk in te ontspannen. Want de beste ideeën ontstaan als je in de relaxmodus zit 🙂

Op het platteland en vlakbij de Maas. Je kunt ’s ochtends dus een rondje hardlopen of tussen de middag uitwaaien in de prachtige natuur (en toffe foto’s maken van elkaar voor op Insta!).

Workshops & een podium om jouw skills te delen. Laat aan de andere ondernemers zien wat je in huis hebt en organiseer een workshop of activiteit. Gebruik de coliving als podium zodat anderen meteen weten waarvoor ze bij jou moeten zijn.

Mastermind sessies waarin je tips & tricks ontvangt om nog meer te groeien met jouw business. Je neemt 20 minuten plaats op de ‘hotseat’ om te brainstormen over waar je op dit moment even vastloopt in je onderneming. Aha-momenten gegarandeerd!

Besloten Facebookgroep & WhatsApp groep waarin we voor, tijdens en na de coliving contact met elkaar houden om ervaringen te delen, elkaar accountable houden en geweldige successen delen.

Netwerk van gelijkgestemde onderneemsters die precies snappen waar jij mee bezig bent. Dat betekent niet alleen een hoop connecties, maar ook nieuwe samenwerkingen (vaak ook nieuwe klanten!) en mooie vriendschappen tijdens en na de coliving. Extra leuk: elk jaar wordt er een borrel georganiseerd voor alle deelnemers van alle edities!

BONUS: Mastermind dag op donderdag 13 juni. Super leuk al die nieuwe energie en inspiratie die je krijgt tijdens de coliving, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het alleen bij plannen blijft. Om elkaar accountable te houden, hebben we een maand na ons ondernemersavontuur een flexwerkdag in het midden van het land. En o wee als je niets hebt gedaan met alle tips die je hebt gekregen van alle ondernemers! 😉

“Ik vond het super gaaf om met gelijkgestemde vrouwen een week lang te leven werken. Het was heel ontspannen en de locatie was geweldig. Anne is echt een ster in mensen verbinden. ~Kristel van Lieshout, KristelvanLieshout.nl

WAT IS ER NIET INBEGREPEN?

Alle maaltijden, vervoerskosten en extra activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs. Je kunt het dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

“Vooral de mastermind sessie vond ik heel waardevol. Niet alleen omdat ik zelf mijn vragen mocht stellen, maar ook leerde ik veel van de andere onderneemsters. Ik ben tijdens de coliving meteen aan de slag gegaan met de tips die ik tijdens de mastermind sessie kreeg. ~Wanda Catsman, WandaWandelt.nl

WAT KOST HET?

“Normaal gesproken werk ik alleen vanuit huis en het was heel fijn om tijdens de coliving samen te wonen en werken met gelijkgestemden. De andere onderneemsters snappen precies in welke fase van je onderneming je zit en waar je tegenaan loopt. Ik ga met veel energie en inspiratie weer terug naar huis! ~Nienke van de Water, Dreamkey.nl

WAT ZEGGEN ANDEREN?

Bekijk hier de coliving ervaring van Suzanne van Duijn (Vrije Meid/SuusjeHQ)

“De mastermind tijdens de coliving was voor mij echt een eye opener. Ik heb tips gekregen waar ik meteen mee aan de slag kan. Heel waardevol en voor wat mij betreft voor herhaling vatbaar! ~Rosanne Langenberg, BonjourFrankrijk.nl

WAT GAAN WE DOEN?

Tijdens de coliving staat verbinding centraal. Verbinding met jezelf, de natuur en met de ander. Door de waan van de dag en omdat je zo druk bezig bent met je bedrijf, familie en vrienden kan je dit soms vergeten. Ik geloof dat echte verbinding de motor is van persoonlijke groei. Zonder connectie met jezelf, de natuur en anderen sta je stil. Dan blijf je rondjes zweven in je zelfbedachte wereldbeeld met je zelfbedachte overtuigingen en zelfbedachte waarheden.

Ik wil je laten zien en ervaren dat er meer is buiten de wereld die je nu kent. Dat er meer mogelijk is dan je denkt en dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Maar daarvoor moet je wel eerst letterlijk afstand nemen van je omgeving zodat je weer helderheid en focus krijgt.

Welkom in de coliving bubbel!

Ik nodig je uit om rust en tijd voor jezelf te nemen zodat je weer gaat voelen waar je als een kind zo blij van wordt. Want soms kun je zo in je hoofd bezig zijn, dat je de connectie met je hart een beetje kwijtraakt. Daarom zorg ik altijd voor een locatie met de nodige luxe, zoals een hottub en/of sauna. Iets waar ik zelf mega door ontspan en helemaal tot mezelf kom.

Ik nodig je uit om alleen of samen met mij te wandelen in de natuur zodat je weer lekker in je lijf zit. Want hele dagen thuis stil zitten kan ook vermoeiend zijn en dat een tochtje naar de supermarkt zelf al als de marathon aanvoelt. Daarom zorg ik altijd voor een locatie dichtbij het bos of de zee. Iets waar ik zelf enorm veel energie door krijg en heel veel goede inzichten en ideeën.

Ik nodig je uit om te leren van anderen en je netwerk te vergroten. Want tijdens netwerkborrels blijft het vaak bij ‘wat doe jij, wat doe ik’. Het gaat juist om die langere tijd dat je samen bent en de verloren momenten daarin, zodat je het koetjes en kalfje gehalte ontstijgt. Daarom zorg ik altijd voor een mooie club ondernemers die elkaar helemaal begrijpen, elkaar verder helpen en waar je je meteen bij thuis voelt. Iets waar ik zelf heel erg geïnspireerd door wordt en altijd zin van krijg om in actie te komen.

Klinkt interessant Anne, maar wat gaan we dan écht doen?

Een vast element in de coliving zijn de mastermind sessies die ik aan het begin van de week host. Tijdens deze sparringssessie neem je 20 minuten plaats op de ‘hotseat’ om te brainstormen over jouw onderneming. De andere ondernemers geven je tips en delen hun ervaringen zodat jij weer vooruit kunt en jij op jouw beurt geeft anderen een liefdevolle schop onder hun kont zodat zij een doorbraak ervaren. Je leert niet alleen van jouw eigen vragen, maar ook van die van anderen.

Want ondernemen doe je samen.

De mastermind wordt door vorige deelneemsters omschreven als één van de hoogtepunten van de coliving en een echte eye opener.

De rest van de week geven we workshops aan elkaar en kun je van de gelegenheid gebruik maken om jouw talenten te delen. Een mooie manier om jezelf een podium te geven en veel beter dan een cheesy elevator pitch. Welke activiteiten er worden georganiseerd, hangt af van de onderneemsters die aanwezig zijn en dat is precies wat de coliving elke keer zo verrassend (en verslavend!) maakt.

Ik hou niet van standaard en voorspelbaarheid en volgens mij jij ook niet 😉

Zo zijn er bijvoorbeeld spontane meditatie sessies op het strand georganiseerd, heeft een van de onderneemsters een mooie schrijfworkshop gegeven en hebben we samen een grote familie opstelling gedaan. Bij aanvang van de coliving inventariseer ik wie waar behoefte aan heeft en maken we een overzicht voor de 5 dagen die we samenzijn, waarin nog genoeg plek is voor acties in het moment.

Ik geniet ervan om een ruimte te creëren waarin iedereen zichzelf mag zijn en dingen als vanzelf tot stand mogen komen. Juist die beweging, die flexibiliteit zorgt voor synchroniciteit en magie. Dat je denkt: maar nu valt alles op z’n plek! Hoe heerlijk is dat? Want als je met oogkleppen op blijft doen wat je altijd hebt geleerd en wat je denkt dat er van je verwacht wordt, loop je nieuwe kansen en mooie belevenissen straal voorbij.

De sfeer van de coliving is op z’n zachtst gezegd magisch. Het is echt iets wat je zelf een keer moet ervaren voordat je erover mee kan praten. Alleen dan snap je ook waarom ondernemers meerdere malen terugkomen en zij opeens zoveel grote stappen zetten in hun bedrijf of zelfs in een korte tijd nieuwe concepten uit de grond stampen!

“We hebben onze expertise aan elkaar laten zien en zelf heb ik twee opstellingen begeleid die voor grote doorbraken zorgden in de groep. De coliving is echt een week waarin je tot jezelf komt en stilstaat bij wat je wilt in je onderneming.” ~Carlijn Quaars, CarlijnQuaars.nl

VOOR WIE IS HET?

De coliving is voor vrouwelijke ondernemers die met heel hun hart andere mensen willen helpen en iets moois in de wereld willen neerzetten (en daar voor 100% voor gaan!).

Die willen groeien, van elkaar leren en elkaars spiegel zijn.
Die dromen van een bloeiend bedrijf dat echt een verschil maakt.
Die bewust en open in het leven staan.
Die soms alles door een grote roze bril bekijken en lekker positief zijn.
Die het liefst willen dat iedereen gelukkig is en leeft in vrijheid.
Die geloven dat innerlijke groei de sleutel is tot zakelijk succes.

De vorige edities gingen o.a. deze onderneemsters mee: systemisch coach, business healer, yoga docente, fotografe, schrijfcoach, blogger, fysiotherapeute, oprichtster van een kinderopvang, PR-expert, designer, lifecoach, business coach, handlezer, videomaker.

“De coliving was awesome! Ik kwam daar aan met een beetje schaamte rond mijn niche, maar ging naar huis met inzichten en kracht. Ik leerde en kreeg ‘toestemming’ om de sexy kant van mij te omarmen en dit resulteerde in mijn eigen fotostudio. Ik laat andere vrouwen zien hoe mooi ze echt zijn en ik geniet hier volledig van. Ik ben heel dankbaar voor de mastermind, de liefde en schop onder mijn kont.” ~Nayvary Soeterboek, House of Boudoir

DE BEDSTEE BOERDERIJ

De Bedstee Boerderij ligt op ruim een uur van Utrecht en een half uurtje van ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen. Middenin het Brabantse platteland is deze luxe accommodatie de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen en fietsen door de natuur.

De locatie heeft 10 slaapkamers, waarvan 8 authentieke bedstedes met een eigen douche, wastafel en toilet. De Bedstee Boederij heeft een sauna, een hottub, een open haard, een leefkeuken, een besloten tuin en een trampoline. In de woonkamer zit een grote glazen pui. Achter het raam zie je de kippetjes zo binnen lopen.

De Bedstee Boerderij is gevestigd op de De Langestraat 14 in Dieden. Diever is een dorp in de gemeente Oss en ligt aan de Maas. De landelijke locatie biedt verschillende activiteiten zoals sloepje varen en een escape room. De boerderij is prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

“Ik kwam naar de coliving met het idee om een week heel hard te werken, maar ik heb een persoonlijke transformatie doorgemaakt die veel impact heeft op mijn business. ~Manon de Boer, ToostaanTafel.nl

ANNE NEIJNENS, HOST COLIVING

Toen ik 5 jaar geleden een burn-out kreeg, was ik mezelf echt kwijtgeraakt. Jarenlang zorgde ik niet goed voor mezelf, vond ik het moeilijk om mijn grenzen aan te geven en vergeleek ik mezelf constant met anderen (die natuurlijk altijd veel beter waren). Dit was totaal niet hoe ik me het leven van een 25-jarige had voorgesteld! Ik had genoeg van alles wat ik van mezelf moest en besloot het roer helemaal om te gooien. Ik maakte de grote beslissing om met alles te stoppen in mijn leven waar ik niet gelukkig van werd en te gaan doen waar ik als kind van droomde. Sindsdien heb ik mijn vaste baan opgezegd, besteed ik meer tijd aan dat waar ik super blij van word en combineer ik mijn onderneming met reizen.

MIJN EERSTE COLIVING ERVARING

Toen ik in april 2018 terugkwam van mijn allereerste coliving avontuur dacht ik: dit wil ik ook in Nederland organiseren! Een week samen leven met andere inspirerende ondernemers had mij zoveel nieuwe inzichten gegeven over mijn business en mezelf dat ik dit ook graag anderen wil laten ervaren. Ik geloof ontzettend in de kracht van samenwerken, van elkaar leren en met z’n allen een big ass impact maken op de wereld. Ondernemen doe je samen 🙏

De coliving heeft mij ertoe gezet om mijn workshop ‘Schrijf vanuit je hart’ ook voor ondernemers te geven en daaruit is de speciale variant voor je ‘Over mij’-pagina door ontstaan, waarmee ik de locatie SPOT in Amsterdam voor een avond heb gewonnen. Deze workshop was een groot succes, met 8 deelnemers. ~Eveline Broekhuizen, ElibroTekstenRedactie.com